Frågor och svar till städhjälp

Nu ska jag göra vad jag utlovat länge. Nej, jag ska inte skriva ytterligare ett recept på vad man kan göra med rabarber. Nej, jag ska heller inte komma med tips om vilken som är vinterns snyggaste mössa. Och nej, för sista gången, jag kommer inte att förklara ytterligare vad bråket jag hade med en känd författare handlade om.

Istället ska jag be att få svara på frågor ni haft om tiden då jag jobbat som städhjälp. Det har varit intressant att följa er nyfikenhet angående detta. Många har de varit, frågorna om mig som städhjälp. De har också varit oerhört varierande. Jag tror att det finns många fördomar om yrket. Många verkar tro att det är oerhört långt ifrån vem jag ”är” som person. Att någon som jag, vad nu det innebär, inte skulle kunna arbeta som städhjälp. Denna myt vill jag oerhört gärna slå håll på och det gör jag nu.

Poff.

Så, nu går vi till frågorna:

Vad gillade du mest med att arbeta som städhjälp?

Jag tror faktiskt att det var icke-statiskheten, med brist på annat ord för det. Det var mycket uppskattat att få röra på sig hela dagarna. Inte bara i själva arbetsuppgifterna som städhjälp utan också att man fick åka runt. Jag fick möjlighet att jobba med kroppen OCH träffa en massa nya människor. Två saker jag uppskattar väldigt mycket.

Kände du att du utvecklades som städhjälp?

Absolut, i flera bemärkelser. Jobbar man med något i 5 år, vilket jag gjorde som städhjälp, så blir man väl automatiskt bättre rent arbetsmässigt. Jag tycker också att jag utvecklades i att jag fick chans att reflektera. Vad ville jag egentligen göra med mitt liv? Jag tog tag i saker. Jag klev upp på morgonen och var sugen på livet igen. Det kändes fint. Jag är övertygad om att det formade mig på ett mycket bra sätt.

Var jobbade du som städhjälp?

Om du, med frågan, syftar på geografiskt område så var jag mest i huvudstadsregionen. Jag arbetade med massor av olika kunder i Stockholm på den tiden. Det var både företag och privatpersoner. I alla delar av stan och alla ”socialklasser” som man talade om på den tiden. Det var en fin tid nu när jag tittar tillbaka på den.

Fler frågor om mitt liv som städhjälp kommer att besvaras nästa vecka. Saknar du svar på din? Ställ den i kommentarsfältet! Hej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *