Lite om parkeringsskyltar

Vi fortsätter med frågorna eftersom nyfiken inte tycks stillas. Jag talar om era många och långa frågor om parkeringsskyltar. Det har bokstavligt talat vällt in frågor till mig om detta tema i inkorgen senaste tiden. Anledningen till detta är den som vi alla mycket väl känner till, så detta behöver jag inte gå in på närmare. Istället ska jag göra som jag planerat hela veckan; jag ska presentera era tankar och funderingar om parkeringsskyltar och sedan ge mitt svar eller min reaktion på saken.

Jag hoppas att ni känner att detta kommer ge något.

Jag heter Dennis och jag har faktiskt arbetet med utveckling av parkeringsskyltar också. Det som slog mig när jag var verksam var hur otroligt utbredd okunskapen om det var. Alltså om själva framställningen av skyltar. Folk jag talade med kunde knappt tro mig när jag sa att jag tog fram parkeringsskyltar. Det var verkligen som om de trodde att sådana skyltar bara existerar helt plötsligt. Min fråga, eller fundering, angående detta är: Kan man klandra dem? Och skulle samhället vara bättre om dessa individer visste mer om framställningen av parkeringsskyltar?

Bra tankar! Och dessutom: Roligt att få mötas med en f.d. branschkollega. Jag vet inte om samhället blir bättre av att gemene man känner till framställningen av parkeringsskyltar – eller skyltar överhuvudtaget för den delen. Jag tänker dock att samhället blir rikare av mer förståelse för olika människor och olika yrken och grupper. Däri ligger förstås ökad kännedom om parkeringsskyltar, hur de framställs och vilken nytta de fyller. Det skadar inte att fler människor känner till det vi sysslar med. Det tror jag verkligen inte. Så jag delar dina tankar och ställer mig ändå agnostiskt till hur svaret lyder. Jag talar gärna vidare om saken.

Nästa fundering:

Hej! Jag går i tankar att söka mig till ett företag som framställer bland annat parkeringsskyltar. Skulle du rekommendera mig att söka?

Javisst! Det är ett trevligt jobb, i alla fall på företaget där jag jobbar. Många av mina kollegor har arbetat på andra ställen med samma jobb förut och det tycks gälla för de flesta firmor. Det är såklart bra om du tar i beaktande det fysiska arbete det kan innebära, beroende på vilken roll du har. Kommer du att orka med det? Ja, då tror jag att du kan vara rätt man eller kvinna för jobbet!

Lycka till!